WiFi Meru

Ga naar: navigatie, zoeken

Atlas WiFi Logo.jpg

Inleiding

Het Atlas WiFi netwerk biedt een 2-tal netwerken aan:

• AtlasCollege (voorbehouden aan Atlas eigen apparaten, leerlingen en medewerkers)
  • Atlas-gast (bedoeld voor mensen met vouchers)

Als medewerker of leerling kun je verbinden met het netwerk "AtlasCollege" Tijdens het verbinden zul je gevraagd worden naar je gebruikersnaam en wachtwoord. Gebruik hiervoor dezelfde gebruikersnaam en wachtwoord als waar je ook mee aan zou melden op een computer van school.

Tips

Om te kunnen verbinden moet je apparaat WPA2 Enterprise ondersteunen. De verschillende apparaten (Windows, Apple, Android, enz) hebben allemaal hun eigen systeem om de verbinding te configureren. Het is voor ons ondoenlijk om voor elk systeem een eigen instructie te maken. Maar hier volgen enkele tips

Algemeen

• Indien het netwerk "AtlasCollege" niet binnen bereik is, terwijl anderen hem wel zien - verwijder dan de configuratie en maak hem opnieuw aan.
  • Over het algemeen hoef je alleen je gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen. De rest kan je ongewijzigd laten.
  • Als je het wachtwoord op de pc wijzigt - dit moet periodiek - dan moet je het ook veranderen op je eigen apparaat.
  • Als er een melding komt over een niet vertrouwd certificaat, dan het certificaat vertrouwen.

Apple iOS

• Geen bijzonderheden bekend.

Android

• Android 2.4 en ouder ondersteunen geen WPA2 Enterprise en kunnen dus niet op ons netwerk gebruikt worden.
  • Sommige telefoons detecteren het gebruikte protocol niet correct, waardoor aanmelden niet lukt. In dat geval moet het protocol met de hand aangepast worden tijdens het aanmelden. De juiste instellingen zijn:
    • EAP-methode: PEAP
    • verificatie 2e fase: MSCHAPv2

MS Windows

• Als er geklaagd wordt over een certificaat wat niet vertrouwd wordt dan het certificaat accepteren. Onze ervaring is dat Windows 7 nogal moeilijk doet over het certificaat. Er lijkt wel geen andere oplossing te zijn dan handmatig het netwerk aan te maken. Je kunt deze handleiding volgen hiervoor.

Linux

Google Chrome OS

NB: Google Chrome OS is iets anders dan de Internet browser Chrome. Chrome OS is het besturingssysteem sommige netbooks, ook wel Chromebook genoemd.

Vooralsnog lijkt Google Chrome OS een brakke ondersteuning te hebben voor WPA2 Enterprise. Verbinden met het Wifi netwerk van het Atlas College lukt daarom in veel gevallen niet. Het is ons momenteel onduidelijk of het een probleem met Chrome OS zelf is of de hardware van de verschillende fabrikanten.

Help! Hij doet het niet!

Doorloop voor je hulp gaat vragen de volgende stappen eens:

• Controleer of er een profiel is voor het netwerk "atlas-gast". Gooi dit profiel weg. Je hebt er niets aan, het staat alleen maar in de weg. Het netwerk "atlas-gast" blijft zichtbaar, het is nu eenmaal een bestaand netwerk. NIET MEER MEE VERBINDEN.
  • Gooi het profiel voor het netwerk "AtlasCollege" weg zodat je helemaal opnieuw kunt beginnen.
  • Herstart je telefoon.
  • Lees de bovenstaande instructies nog een keer.
  • Maak opnieuw verbinding met het netwerk "AtlasCollege"