VNCmanager

Ga naar: navigatie, zoeken

Op bepaalde plaatsen in het Atlas College is het mogelijk om gebruik te maken van VNCmanager. Dit is een programma om toezicht te houden op het computergebruik op onoverzichtelijke plaatsen (meestal Mediatheek of Deelschoolpleinen)door mee te kunnen kijken op de computers. Wij hebben de software nu beschikbaar met basisinstellingen. Je kunt zelf extra instellingen maken, waardoor deze alleen voor jou beschikbaar zijn. De instellingen staan daarna in je profiel opgeslagen, zodat deze met je mee verhuizen als je op een andere pc gaat zitten. De meeste instellingen zullen al goed staan, maar wat wel handig is om in te stellen is een wachtwoord. Zodra je deze hebt ingesteld hoef je niet meer voor elke PC die je overneemt je gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen.

Hieronder de stappen die je moet nemen om je wachtwoord in te stellen:

Start de VNCmanager op en klik met je rechtermuis op de locatie waar je werkzaam bent, en selecteer properties. Je krijgt dan een scherm met de properties van de locatie. Rmk-properties.JPG Properties.JPG Klik hier op de knop settings.

Het scherm wat je nu krijgt kun je heel veel verschillende dingen instellen. Om instellingen te kunnen maken zul je wel een aanpassing moeten doen:

• Allereest linkonder in dit scherm staat de tekst: "Use settings from" met daarachter menu keuze menu die standaard op "Parent group folder properties". Deze moet je veranderen in "This computer properties". Vanaf dit moment kun je instellingen maken voor deze map en alle onderliggende.

Use Settings From.JPG

• Kies nu in de lijst aan de linkerkant voor VNC en vink aan: "Override NTLM credentials for this connection type"

• Vul daaronder jou eigen gebruikersnaam en wachtwoord in.

VNCsettingsSET.JPG LET OP: dit moet je invullen bij de onderste invul velden, de bovenste blijft dus leeg.

Klik nu op OK en nogmaals op OK. Je kunt nu gebruik maken van het programma zonder elke keer je wachtwoord in te vullen.