VDIclient

Ga naar: navigatie, zoeken

Omdat er soms wat vragen komen over het gebruik van een virtuele desktop op een mobiel device (smartphone of tablet) hebben we hier een kleine handleiding neergezet, inclusief een aantal tips en tricks. De installatie van een client kan je hier bekijken.

In de client kan je op de onderstaande wijze verbinding maken: Klik op de knop van "Add Server"

01 View Client.png

Vul hier het adres in: vdi.atlascollege.nl De description mag je invullen, maar hoeft niet.

02 Add Server.png

Na het klikken op de knop connect, zie je als het goed is onderstaande plaatje. Vul hier je eigen gebruikersnaam en wachtwoord in, zoals je ook gebruikt voor de mail en pc.

03 username-pass.png

Je ziet nu een overzicht van de desktops die voor jou beschikbaar zijn. In de meeste gevallen zal dit er slechts 1 zijn, zoals ook in het plaatje hieronder.

04 Choose Desktop.png

Als je de client in volledig scherm bekijkt, zoals hier in het voorbeeld. Heb je twee doorzichtige opties, links een balkje, en rechts een stippelrondje.

05 desktop.png

Zodra je het stippelrondje aanklikt opent het menu, zoals hieronder te zien. De opties die dit biedt (van boven naar beneneden): Help - Instellingen - Full Screen - Disconnect - Pijltjestoetsen - toetsenbord - touchpad. Vooral die laatste optie, wordt door veel mensen als prettig ervaren. Je kunt deze op touchpad zetten (zie icoontje op onderstaande plaatje) of op pointtouch. Standaard staat de client op pointtouch. Dit zorgt er voor dat je overal waar jij klikt, de muis klikt. Soms handig, maar met de kleine menus wel lastig. Zodra je hem op touchpad zet, kun je de complete tablet gebruiken als touchpad zoals op een laptop. De muis beweegt dus in de richting waarin je met je vinger veegt, ook als deze zich op een ander deel van het scherm bevindt.

06 FullScreen Options.png

Nieuw is de linker balk. Als je deze opent (door de balk naar rechts te schuiven), zie je een aantal opties, zoals hieronder op het plaatje. In de knop All Programs zie je het start menu, zoals ook onder de knop start zou zitten, maar nu beter te bedienen met een vinger. My files is hetzelfde als "Deze Computer". Je kunt hierdoor dus makkelijker bladeren, door schijven en documenten. Running Applications is op dit plaatje leeg, maar zodra je een programma opent, zal deze hier zichtbaar worden. Je kunt zo makkelijker schakelen tussen de openstaande programma's.

07 UnityTouch.png

Favorite Applications en Favorite Documents, kun je zelf vullen. Klik hiervoor op het > naast de optie die je wilt kiezen. Dan verschijnt er een optie "manage". Je kunt nu programma's of documenten toevoegen, zodat je deze niet elke keer hoeft op te zoeken.

Als laatste, het lijkt overbodig, maar de knop help geeft je handige opties via verschillende aanrakingsmogelijkheden opties te gebruiken van de software, zoals je hieronder kunt zien.

08 Help.png

Heb je deze opties niet, kijk dan even of je wel de nieuwste versie van de client hebt!