MailForExchange instellen

Ga naar: navigatie, zoeken

MailForExchange (MfE) is een gratis programma voor Nokia telefoons wat gebruikt kan worden om gegevens te synchroniseren met een Exchange server via een Internet verbinding. Gegevens die gesynchroniseerd kunnen worden zijn:

• Contactpersonen
  • Agenda items
  • Taken
  • E-Mail (postvak in)

Voordat MailForExchange gebruikt kan worden moet er een profiel gemaakt worden. In dit profiel komt informatie te staan over:

• Jouw exchange account
  • De exchange server
  • Wat je wilt synchroniseren

Om het profiel te maken klik je op het icoon voor MailForExchange.

Als je geen profiel hebt, dan zal het programma gelijk voorstellen om een profiel te maken.

Deze vraag beantwoort je uiteraard met "Ja" om een profiel te maken. Als je wel een profiel hebt dan kan je via de opties er voor kiezen om het profiel aan te passen. Het programma zal in de eerste plaats om je account gegevens vragen:

MFE-account1.jpg MFE-account2.jpg

Uiteraard vul je hier je eigen email adres, gebruikersnaam en wachtwoord in. Gebruikersnaam en wachtwoord zijn gelijk aan die je gebruikt om aan te melden op de PC. Dit betekent echter ook dat zodra je op de pc je wachtwoord hebt verandert, je het voor MailForExchange ook zal moeten veranderen. Het toegangspunt welke je kan gebruiken is "Atlas", deze hebben we al voor je aangemaakt. Na het bevestigen van deze gegevens zal het programma proberen om de exchange server te vinden. Dit zal hem niet lukken, deze zul je zelf op moeten geven

MFE-server1.jpg MFE-server2.jpg

Hierna kan je synchroniseren met de exchange server. We raden je echter aan om in iedergeval het synchronisatie schema nog aan te passen. Kies hier voor "Synch.Schema" in het onderstaande scherm

En maak de instellingen als volgt