Archief verplaatsen

Ga naar: navigatie, zoeken

Als je een bestaand archief hebt, moet je de inhoud van deze gaan verplaatsen naar het nieuwe Online Archief. De huidige archief bestanden staan op (te) dure opslag van het Atlas College om daar te laten staan, het online archief staat op minder dure hardware. Daarnaast kan je het online archief overal raadplegen, ook via de webmail.

In de mappenlijst van Outlook zie je nu minimaal drie mappen staan, Jou eigen postvak, jou eigen archief, en het Online archief. Je postvak en online archief bevatten beide je e-mailadres in de naamgeving. Het eigen archief weten wij geen naam van, die heb je zelf gegeven (veel voorkomend zijn Persoonlijke Mappen, Archief).

In mijn voorbeeld Archief zie je dat ik verschillende mappen heb in mijn archief, waar allemaal mailtjes in staan

Optie 1: Om de mail te verplaatsen, sleep(*) ik de map waar de mail in zit naar het Online Archief. (*) Slepen kan je doen door op de map te klikken, muisknop blijven indrukken, en aanwijzer verplaatsen naar gewenste plaats, daarna pas loslaten.

Optie 2: Druk met je rechtermuisknop op de map die je wilt verplaatsen naar het Online Archief, en klik op "Map verplaatsen"

Selecteer nu het online archief, en klik op OK.

De mail wordt nu verplaatst, afhankelijk van de hoeveelheid en de grote van de mail, kan dit even duren. Dit kan je voor alle mappen en/of mailtjes doen die je in het archief hebt staan.

Als je klaar bent met het verplaatsen, vergeet dan niet je huidige archief te sluiten !!

Laatste stap, het pst bestand verwijderen !! Ga met de verkenner (Deze Computer) naar de plaats waar je archief bestand staat (Mijn Documenten ?!?). Gooi daar het bestand weg, indien Windows het bestand niet kan weggooien, omdat het bestand nog in gebruik is, sluit dan eerst Outlook, en verwijder dan alsnog het bestand. Voor diegene die twijfelen of het goed is gegaan, we maken elke dag een backup van jullie Mijn Documenten, waardoor deze altijd weer kunnen worden teruggehaald!