Adressen zoeken in Outlook

Ga naar: navigatie, zoeken

Als je een collega wilt mailen dan kun je het adres opzoeken in de globale adressenlijkst. Je kunt expliciet in deze lijst gaan zoeken. Probleem is dan echter dat je redelijk nauwkeurig moet weten in welke velden waarden zoals voornaam e.d. ingevuld staan.

Zowel in Outlook als in Outlook Web Access (premium) is er een handiger methode: WEES LUI!

In plaats van een e-mail adres vul je in de adresregel een naam in. Outlook zal op de achtergrond de ingevulde naam gaan opzoeken in je eigen adresboek en de globale lijst. Zodra hij een unieke vermelding gevonden heeft zal de door jou ingevulde naam aangevuld en onderstreept worden. Indien de naam die jij ingevuld hebt niet unniek of niet gevonden is, dan zal Outlook nadat je op verzenden klikt of een keuze lijst weergeven of melden dat hij geen vermelding kan vinden.

Zowel Outlook als Outlook Web Access hebben ook een functie om namen die je ingevuld hebt direct te controleren. Deze functie het gemakkelijkst bereikbaar door op de knop met het poppetje en de "V" te klikken. Indien je je muiz op deze knop houdt dan verschijnt de tekst "Namen controleren". De knop is dus voor het direct controleren van namen, het zal zo ie zo op de achtergrond gedaan worden.

Onderstaand een voorbeeld van het controleren van de naam "peter", deze naam komt meerdere keren voor en een keuze lijst zal getoond worden:

Outlook NamenControleren 1.jpg

Onderstaand een voorbeeld van het controleren van de naam "superman", deze naam komt niet voor. Via meer namen weergeven kun je alsnog in de adresslijst zoeken, via annuleren kom je weer terug in je mail en heb je de gelegenheid de naam te veranderen.:

Outlook NamenControleren 2.jpg

Onderstaand een voorbeeld van het controleren van de naam "doedel:, deze naam in uniek en wordt gelijk aangevuld naar "jan doedel".:

Outlook NamenControleren 3.jpg